top of page

Natuur

Als u van bijzondere natuur houdt, bent u op De Meene op de goede plek! Onze camping ligt letterlijk op een steenworp afstand van het prachtige natuurgebied 'het Witte Veen'. Lees hier meer over dit gebied en bekijk de mountainbike- en wandelroute eens. Op de fiets kun je ook naar het Haaksbergerveen, waar een prachtige fietsroute doorheen gaat richting Haaksbergen. 

Klik hier voor wandelroutes in het Haaksbergerveen.

Zwemmen

In de omgeving van Buurse kun je op veel plekken zwemmen. Er zijn buitenzwembaden in Enschede, in Alstätte en in Ahaus. Er zijn overdekte zwembaden in Haaksbergen, Enschede en Ahaus.

Voor zwemmen in natuurwater kun je naar de grote recreatieplas het Rutbeek.

Boerenpicknick en belevenisroute voor groepen

Beleef een onvergetelijke dag op de boerderij met een picknick tussen de koeien.
U wordt verwelkomd met koffie, thee, ranja en iets lekkers. Tijdens de rondleiding zie je de stallen en weilanden met een belevenis-boekje vol leuke opdrachten. Na de rondleiding kunt u picknicken met heerlijke zelfgemaakte en lokale producten, dicht bij de koeien in de wei. Check de site voor meer info.

Boodschappen

Voor boodschappen kunt u in de buurt naar het dorp Buurse voor een bakker (gesloten op maandag en geen vers brood op woensdag) en 'de smid' waar je geld kunt tanken, pinnen en fietsen kunt huren. Op de grens met Duitsland zit een grote supermarkt. Hier zit ook een grote speeltuin bij.

Haaksbergen is een leuk dorp met een wekelijkse markt op woensdagochtend. Je vindt er verschillende supermarkten en zelfs een hema.

Enschede is de dichtstbijzijnde grote stad. Veel te doen en m.n. de markt op zaterdag trekt enorm veel bezoekers naar de stad. Het is goed toeven op de vele terrasjes op de Oude Markt. Culturele behoeften kunnen bevredigd worden in o.a. het Rijksmuseum Twenthe, Twentse Welle, het Muziekkwartier en filmhuis Concordia

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen te ondernemen, dus loop eens langs het prikbord of vraag desnoods de Hutwacht.

Download hier gratis MTB- en wandelroutes
door het witte veen
bottom of page